В една необикновена статия, пълна с неприлични думи и публикувана в списание "Ню Йорк", актьорът Алек Болдуин заяви, че е приключил с обществения живот и че Ню Йорк вече не предлага бъдеще за малката му дъщеря.

В писмо от близо 5300 думи, звездата отхвърля твърденията, че е обидил хората с различна сексуална ориентация и яростно се нахвърля срещу медиите в града, в който живее от 1979 година.

Заглавието на статията е "Довиждане, публичен живот", а към него авторът допълва, че официално е приключил със светлината на прожекторите и че Ню Йорк отдавна вече не е същия. Болдуин твърди, че най-големият град в САЩ, културната столица на страната и дом на някои от най-големите звезди в света, вече не предлага на жителите си анонимност, учтиви и почтителни взаимоотношения.

Вместо красива картина на Ню Йорк, актьорът разказва за града, като населен с общественост, вълнуваща се единствено от знаменитостите и описва журналистите в него като нечестни и опасни за семейството му.

"Аз просто не мога да живея повече в Ню Йорк. Искам детето ми да има осигурен, нормален и спокоен живот, а този град не може да му даде това", коментира Болдуин, пише БГНЕС.