Фолк певицата Магда отрече да е държанка на бившия си приятел - бизнесмена Красимир Георгиев, който е известен в публичното пространство с прякора Красьо Черния.

Повод за изказването на красивата блондинка беше писмо на сдружението "Майки срещу насилието", което беше насочено срещу провеждането на концерт на телевизия "Планета" в зала 1 на НДК. В документа фолк певицата беше единственото име, което беше директно споменато и нападнато словесно, пише ''България Днес''.

"Държанката на небезизвестния Красьо Черния - чалга певицата Магда, е поканена официално да води в зала 1 на НДК церемонията по раздаване на годишните чалга награди на "Планета", избухнаха яростно от сдружението.

"Запозната съм с текста, но няма как да коментирам жени, които вероятно само си стоят вкъщи и изобщо не знаят как се развива светът. Техен проблем си е, че не разбират колко професионално работим ние. Нека да видят как се обличат световните звезди и как се държат. Защо те да могат да са провокативни и това да се харесва, а ние да не можем?! Тези, които пишат срещу мен, вероятно са жени, които нямат какво да правят и си запълват времето с подобни гнусни изказвания", коментира Магда.

Тя признава, че с Красьо са в много добри отношения, които са успели да запазят въпреки раздялата си. Той често я подкрепял за музикалните й проекти, като дори се появи на представянето на последния й албум навръх 30-ия й рожден ден.

"Не сме гаджета, но това е човекът, който ме подкрепя. Понякога се случват раздели след години събирания. Не знаем какво ни е писано", заяви изпълнителката на "Нямам душа".

"Такъв е животът - срещи-раздели. Два пъти сме се разделяли. При нас имаше много неща, които разклатиха отношенията ни. Не ми се говори за минали неща. Не мога да кажа той дали ме приема само приятелски, но има уважение към мен. Почти седем години бяхме заедно. Всички казват, че сме били хубава двойка, даже мои приятелки продължават да ми опяват, че трябва да се съберем", добави певицата, която вече повече от 10 години е на музикалната сцена.

Красьо Черния нашумя с известните личности в телефонния си указател и бе разследван за лобизъм в съдебната система. Пукнатините във връзката между певицата и любимия й се появиха малко след избухването на скандала през 2009 г. Раздялата им стана тихомълком, като по време на връзката им те също избягваха натрапчивата публичност.
След това дълго време сърцето на Магда беше свободно. "Не е важно дали сега имам или нямам нов приятел. Важното е, че съм много щастлива", коментира изпълнителката на музикална компания "Пайнер".

Тя признава, че възможността да е водеща на концерта за раздаването на годишните награди на телевизия "Планета" е голямо предизвикателство за нея. "Притеснявам се, защото това ще ми е първа подобна изява, но вярвам, че ще се справя. Все пак ще бъда водеща пред хиляди души и това е нещо голямо за мен", каза още фолк певицата. Заедно с нея водещи ще бъдат колегите й Кали и Борис Дали. Тримата още не са се събрали да репетират изявата си, но са се чули по телефона, за да съчетаят тоалетите си, с които ще се появят на събитието на 25 февруари.

Магда също беше категорична, че не е разочарована, че няма нито една номинация. "Най-голямото признание и подарък за мен е това, че от "Пайнер" ме поканиха да съм водеща", допълни изпълнителката.

Припомняме:

През 2010 г. Красимир Георгиев и тогавашната му приятелка Магда бяха отстранени от Стопанската академия в Свищов. Причината - Красьо Черния не е ходил редовно на лекции, докато е следвал докторантура. Точно по същото време бяха спрени студентските права и на фолк певицата. Тя е учила в специалност "Финанси". Ректор на академията е Величко Адамов, около когото често се завихряха скандали, но до ден днешен той продължава да е на поста си.