Кремена Халваджиян избухна с гневен пост в профила си във фейсбук.

В него дизайнерката скочи срещу попфолк идола Азис. Титаничният й гняв бил предизвикан от чалгата, която чула да се лее на Малдивите, откъдето Кремена се върна съвсем наскоро.

„Имаме прецедент - чалгарите превзеха и Малдивите! Кючеци върху масите и песни на Азис. Нашият китен балкански реализъм е пренесен там", гневи се Кремена.

Според Халваджиян родните „ВИП персони", които почиват на екзотичните острови, са пълни комплексари и селяни, които са домъкнали простотията си при кротките малдивци.



„Да надуеш чалга на островите е все едно да видиш паметник на Хитлер в Тел Авив! Извращение! Липсват ни не първите 7 години, а първите 70!", ядосва се жената на Магърдич.

Според нея в чужбина трябва да се държим възпитано и да се съобразяваме с културата на местата, които посещаваме, а не да натрапваме себе си.

„Защо пък на никого не му хрумна да пренесе на Малдивите музиката на Веско Пантелеев Ешкенази например", беснее Кремена.

Дизайнерката отдавна е известна с избухливия си характер. Половинката на Магърдич неведнъж е влизала в словесен двубой с някоя и друга звезда, а особено рязка беше по време на обсъжданията дали да се разреши да се пуши отново в заведенията.

„Ние да не сме някакви долни проститутки, че да пафкаме на улицата" изригна тогава Кремена, пише ''Всеки ден''.