Пепа Петрова намери поле за изява далеч от България.

Фолк изпълнителката, която миналата година се раздели с продуцентите си от Ара Мюзик, вече радва фенове на балканските ритми в Швейцария, разкри тя в интервю за "Открит микрофон", пише Signal.bg.

"Тук много застояхме, много безработни станахме. От икономическата криза тук се оядохме и отидохме малко да поработим. Да, в Швейцария работя в момента. Хода да правя записи в Белград. Предстои ми този много дългоочакван албум, който моята бивша музикална компания не благоволи да издаде. Ще си го направя в Белград. Аз готовност имам за българска музика, но трябва да имам и две-три сръбски песни, за да може на техния пазар да се наложи, затова изчаквам и търся подходящия дует със сръбски изпълнител. Но да е стабилен изпълнител, той на мен да ми направи реклама, не аз на него. Трябва да е малко повече от мен" - сподели изпълнителката.

Пепа работи в сръбска кафана в Цюрих и е щастлива, че колегите й там знаят нейния хит "Паре паре", а тя самата се ползва с голямо уважение.

"Всички музиканти и диджеи знаеха "Паре, паре" и където и да вляза просто си я поръчваха, дори и без да знаят, че съм аз. За мен по-голяма реклама нямаше от това и по-голямо уважение. Жалкото е, че в собствената си държава не си оценен, много е жалко. Затова излизаме, не само аз, много колеги и не само в нашия бранш. Това е истината! Ние първо - не сме оценени, второ - не сме платени, трето - благодарност няма, четвърто - толкова съм разочарована, че си нямате представа... А сега ми е много добре, много добре се чувствам. И това, че се махнах от всякакви компании, всякакви рекетьори, всякакви музикално некомпетентни хора, много съм благодарна" - разказа тя.