Яница е на мнение, че в попфолка може да съществува и приятелство, не само съревнование.

Тя разкрива в "Автограф", че съвсем случайно са си паснали като характери с Юнона и доста време прекарват заедно в ежедневието, тренират заедно и говорят много за работа, понеже ги вълнуват едни и същи неща.

Яница предпочита да работи с композитори, които правят комерсиални песни, за да се харесват по дискотеките. Затова и тя, както много свои колеги, работи с Йордан Василковски – Оцко. Изпълнителката не се притеснява, че когато един автор започне да работи за много изпълнители, песните му в един момент звучат сходно.

"Според мен песните си приличат, защото именно този бийт е актуален по дискотеките. DJ-те смесват такъв тип песни с модерно, дискотечно звучене. Затова не мога да направя някаква песен с различен ритъм, защото те няма да я възприемат и няма да я пуснат в дискотеката. Голям риск е да направиш такава крачка. Не мисля, че аз съм човекът, който да промени музиката, при положение, че вървят такъв тип песни по клубовете. На този етап аз правя неща, които се харесват и които се слушат" - категорична е изпълнителката.

Винаги позитивна и добре настроена към света, от сутрин до вечер усмихната, певицата споделя, че така влияе положително и на хората около себе си. Неслучайно приятелките й често й казват: "Ти си нашата терапия".

"Имам много любов в сърцето си и не знам кой точно ще я получи. Не обичам да говоря за личния си живот. Само ще кажа, че в момента съм свободна и се чувствам много добре, щастлива съм. Имах нужда от такава промяна в живота си. На този етап е така, но аз очаквам да ми се случат и по-различни неща в любовта" - обяснява тя, пише signal.bg.