Той е млад, красив, интелигентен и е личен приятел със Силвестър Сталоун.

Емил е на на 33 години, твърди за себе си, че е еднакво див и в кухнята, не само защото е завършил кулинарно училище, и в живота, не само защото по професия е охранител.

Емил Каменов е “звезда” в своята професия и не случайно му поверяват личната охрана на най-знаменитите холивудски имена, които идват да снимат в България - Долф Лундгрен, Джейсън Стейтъм, Брус Уилис, Чък Норис, Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун и много други.

Бодигардът пази най-топли спомени за знаменития бивш губернатор на Калифорния Шварценегер, който според него е изключителна личност и характер. Емил е бил неотлъчно до него през седмиците, в които той снима в България.

Силвестър Сталоун е другата голяма екшън звезда, за която Емо говори с носталгия. Актьорът до такава степен харесал охранителя си, че дори поискал той да се снима във филма му „Непобедимите 2”. По време на снимките Сталоун го наблюдавал и настоявал Емо да влиза в кадър по-често.

Кандидатстването в „КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване”, Емил определя като спонтанно решение, каквито са повечето решения в живота му.

Той гледал промото за кастингите и още на следващия ден се регистрирал за участие. Разказва, че екипът на „КЪРТИЦАТА 2” го харесал още при първото събеседване и се шегува, че трябва да е или заради монтанския му диалект, или заради исполинския му ръст – над 200 см.

Емил е фен на риалити формата. Той не е пропуснал нито един епизод от първия сезон и затова си мислел, че знае какво го очаква и има подготвена стратегия. Още на кастингите разбрал, че се е объркал и, че първия сезон на КЪРТИЦАТА трябва да се възприема само като генерална репетиция за истинския екшън, който го очаква от 24 февруари.

Най-страшни му се струват насекомите и влечугите, затворените пространства и липсата на твърда земя под краката - въобще признава, че за толкова корав и здрав мъж има прекалено много страхове и затова приема като лично предизвикателство участието си в шоуто.

От външния свят най-много ще му липсват семейството, приятелите и политическите новини, защото живо се интересува от случващото се в страната ни, пише ''Блиц''.