Ваня призна в свое интервю, че 2013-та година за нея не е била особено продуктивна.

Певицата призна, че за да се забелязва от публиката един изпълнител, то той трябва да пуска сингли достатъчно често.

Това темпо на работа се определя от топ имената и всеки трябва да се съобразява, независимо дали му харесва тази тенденция или не.

"Аз мога да искам много неща, но трябва да се придържам към наложеното, към тенденциите. Много се надявам изпълнителите, които са на върха, които определят модата в попфолка, да бъдат малко по-премерени и да оставят песните си да изживеят живота на истински хитове. Понякога в желанието си да се задържат на върха и да имат повече работа, на третия месец след пускането на един хит, те пускат песен, която не е по-добра от предишната и така объркват целия пазар и като цяло отношението към попфолка.

Ако аз искам да се конкурирам достойно и да вървя нагоре, трябва да следвам тяхното темпо" - обясни изпълнителката на Ара Мюзик, която печели все повече симпатиите на меломаните. Ваня е категорична, че няма свръхамбиции за себе си и изявите й като попфолк певица не са на всяка цена. Тя изрази мнение, че кризата ще помогне на на жанра да се очисти от случайно попадналите в него изпълнители.

"До голяма степен се радвам от гледна точка на това, че ще се отсеят по-некачествените неща. Дали от кризата или за това, че големите изпълнители работят с по-голямо темпо, радвам се, че кризата оказва влияние на тези, които не са достойни да се конкурират и се пресяват нещата" - подчерта изпълнителката на "Ти ли си" пред Signal.bg.