Джъстин Бийбър рискува да бъде депортиран от САЩ заради проблемите си със закона, съобщиха неговите адвокати, цитирани от АФП.

Канадският тийнейджърски попидол бе задържан от полицията по време на незаконна автомобилна гонка по улиците на Маями Бийч, Флорида. 19-годишният певец управлявал жълто “Ламборгини” в нетрезво състояние след предполагаема употреба и на марихуана.

Срещу него са повдигнати обвинения в оказване на съпротива при арест и шофиране с изтекла книжка.

На сайта на Белия дом се появи петиция с искане канадецът Бийбър да бъде депортиран. Настоява се и певецът да бъде лишен от зелената си карта, даваща му право на пребиваване в САЩ.

“Искаме този опасен, деструктивен, безотговорен любител на наркотици Джъстин Бийбър да бъде депортиран и лишен от регистрация. Той не само че заплашва безопасността на нашите граждани, но и оказва ужасно влияние върху младежта”, се казва в петицията. Ако до 22 февруари петицията събере 100 000 подписа, властите трябва да реагират. До момента те са вече над 12 600.

Бийбър бе пуснат от ареста под гаранция от 2500 долара. Размерът силно възмути американците, защото личното му състояние се оценява на $ 160 млн.