Канадският тийн идол Джъстин Бийбър (19 г.), който беше арестуван за участие в автомобилна надпревара в нетрезво състояние, бе освободен в четвъртък под гаранция.

При ареста в четвъртък сутринта в Маями бийч, Флорида певецът е шофирал Ламборгини под наем, съобщава американската телевизия NBC. Според полицията, той си признал, че е употребил алкохол и е пушил марихуана, преди да седне зад волана. По-късно съд определи гаранция от 2500 долара за освобождаването на Бийбър.

Арестуван е и другият участник в гонката – арендби певецът Халил Амир Шариф, който бил с червено Ферари.

Инцидентът е последният от серията събития около Бийбър, който е продал повече от 12 милиона копия на албума си от началото на музикалната си кариера през 2009 г.



Миналата седмица при полицейска проверка в дома на певеца в Лос Анджелис бяха открити наркотици, а един от приятелите на Джъстин бе арестуван. 19-годишният канадски тийн идол бе обвинен от съсед, че хвърлял яйца по къща му и нанесъл щети за хиляди долари.

През юли миналата година властите на границата между САЩ и Канада конфискуваха марихуана и други видове наркотици в един от автобусите от турнето на певеца. По това време Бийбър не е пътувал с екипа си.

Джъстин получи критики и за това, че нарисувал графити по стената на скъп хотел в Австралия по време на турнето си на континента.



В Южна Америка миналата година той отново предизвика неодобрението на публиката, след като изписа името си със спрей върху стената на хотел в Рио де Жанейро и не плати сметката си в нощен клуб в Буенос Айрес.

Бийбър е обвиняем и за потъпкване на националния флаг на Аржентина по време на концерт и за унищожаване на обзавеждането в хотелска стая в Буенос Айрес.

По време на коледните празници младият певец обяви в Туитър, че "официално се оттегля от музиката", пише БГНЕС.