Цяло Приморско е в траур! Таткото на първия победител от шоуто „Биг Брадър" Здравко Василев почина изненадващо в четвъртък вечер след нелеп битов инцидент.

Янаки Василев се подхлъзнал и паднал в празната асансьорна шахта на новострояща се кооперация на фамилията в ММЦ-Приморско, разказват съграждани на покойника, пише ''Всеки ден''.

В четвъртък вечер Янаки отишъл да погледне как върви строежът. Явно се е спънал в някакъв кабел и паднал в шахтата. Намерили го 3 часа по-късно и веднага го транспортирали в бургаската болница. На сутринта обаче мъжът издъхнал. Двамата му синове - Здравко и Стоян, и съпругата му Илка са съсипани от мъка.



Целият град страда за Янаки, в събота над 500 души го изпратиха във вечния му път. Най-опечален бил синът му Здравко. По-рано той сам извести за кончината на баща си, пускайки във фейсбук снимката му с кратък текст: „За последно сбогом, татко".

„Беше много добър човек! Цяло Приморско го уважава, един няма да намерите, който да каже лоша дума за него! Всички сме потресени от случилото се, голяма трагедия ни сполетя", вайкаха се след погребението приморчани.

63-годишният мъж до последно работел всеотдайно и нямал никакви здравословни проблеми. Кръвното му било като на юноша - 120 на 80, нищо не го боляло, всеки ден спортувал, шегувал се с приятелите.