Известният филмов артист Жерар Депардийо заяви за намерението си да преустанови активната си творческа дейност в интервю за френския вестник „Журнал дьо диманш”.

Той признава, че кариерата му вече е към края си и работата на сцената и по снимачните площадки вече го отегчава. Според известният актьор, в следващите години той ще се посвети на пътешествия по света и запознанство с други култури.

''Отдавна вече не се нуждая от парите, които изкарвам като актьор'', признава Депардийо. Според него, работата му досега е била и много вдъхновяваща, и много изморителна. ''Време е да правя това, което искам и когато го искам'', пояснява той.

Актьорът посочва и евентуално какво би искал най-много да прави. Според него срещите с непознати хора по целия свят, запознаването с неизвестни страни и култури е най-привлекателното нещо, което би искал да прави.

Както е известно, Жерар Депардийо се отказа от френското си гражданство и според него, това му носи усещане за свобода. Повечето свободно време той прекарва в Италия, Русия, Украйна, а във Франция идва вече само като гост, пише blitz.bg.