От НАСА са бесни на певицата Бионсе, задето е използвала трагедията със совалката „Чалънджър” в свой клип.

Представители на американската агенция разкритикуваха изпълнителката за включването в нейна песен на запис от трагедията със совалката, която се взриви малко след старта й през 1986 година. Тогава загинаха всичките 7 души от екипажа.

В своята песен ХО, обаче Бионсе решила да използва откъс от Центъра за управление на полетите на НАСА, в който се обявява "голяма неизправност" като причина за взривяването на космическия апарат. Вместо да отдаде почит на загиналия екипаж обаче, половинката на Джей Зи използва паметните думи, за да опише пропадналата й любовна връзка.



НАСА получи стотици оплаквания от семействата на загиналите астронавти и от обикновени граждани, след използвания от Бионсе документален откъс.

"Катастрофата с "Чалънджър" не трябва да бъде припомняна с насмешка", съобщи прессекретарката на космическото ведомство Лорън Уорли. Сред възмутените от видеото на Бионсе е и вдовицата на загиналия командира на екипажа Дик Скуоби - Джун. Все още певицата на се е извинила публично за постъпката си.