Някои харесват Даниъл Крейг, но други не могат да допуснат до сърцето си друг Джеймс Бонд освен Пиърс Броснън.

След два месеца в България ще видим и емблематичния разбивач на женски сърца - Агент 007. Актьорът идва в София, за да снима нов екшън за терористи - "Сървайвър", който ще излезе по кината чак през 2015 г. Пиърс Броснън пристига през февруари, а снимките ще започнат към края на същия месец.

Миналата седмица режисьорът Джеймс Мактейг (известен от "V като вендета") и художниците на филма са огледали киностудията в "Бояна" и други локации у нас. Според киносайта imdb.com снимките на най-новия екшън на филмовата компания "Милениум" започват на 20 януари в Лондон. Месец по-късно звездният състав ще се пренесе у нас, където ще бъдат заснети голяма част от сцените.

60-годишният Джеймс Бонд както обикновено идва обграден от хубавици като зеленооката Мила Йовович и шоколадовата секс икона Анджела Басет. С тях ще снима и 54-годишната Ема Томпсън, която е сред най-изисканите звезди на Холивуд. Носителят на "Златен глобус" Дилън Макдърмът е в бляскавия състав на филма и вероятно също ще дойде в столицата.

Накратко фабулата е следната: Йовович е служителка в Държавния департамент, която е изпратена в американското посолство в Лондон, за да предотврати гигантски атентат, който трябва да бъде извършен навръх Нова година. Междувременно се налага да се укрива от властите, защото е натопена за престъпления, които не е извършила. Сценарист е писателят Фил Шелби (заедно с Робърт Лъдлъм създават "Пактът "Касандра").

Пиърс Броснън довършва друг филм. В него партнира със звездата от "Една нощ в Париж" Оуен Уилсън. Преди месец западните медии разтръбиха за един инцидент около този филм - на снимачната площадка на "Превратът" в Тайланд избухна огън. Двамата актьори не са пострадали, нито са били в близост до пожара.