"Не излизам на улицата, защото не знам каква е истината на протестиращите", признава си актьорът.

Фамилията на Владо всъщност е Александров, а Карамазов го измисля режисьорката Лилия Абаджиева.

Преди 13 години той изиграва при нея първата си голяма роля. Тогава тя му казва, че фамилията Александров е незапомняща се за театрален актьор, а той пък й споделя, че в момента чете "Братя Карамазови".

И тя, без да го пита, написва на театралния афиш, флаерите, програмите, че участва Владо Карамазов. Тогава той е трети курс студент в НАТФИЗ и отнася бая подигравки. Паметливи си спомнят, че по време на следването актьорът е бил и модел. Казва, че го сторил, защото му трябвали пари. Но не участва в ревюта, а снима само каталози и реклами.

По време на реалитито "Сървайвър", чийто водещ бе Карамазов пред очите му умира кметът на Раднево Нончо Воденичаров.

Всички изпадат в шок, защото са накрай света, в примитивни условия, без ток, при адска температура. Докато чакат хеликоптера, времето се влошава, после вертолетът се разваля, въобще пернишка трагедия. Участниците обаче решават риалитито да продължи - вече 20 дни са гладували и мизерствали и искат да се стигне докрай.

"Мобилизирахме се и продължихме. Това, което се случи, в реалния живот е немислимо," заключава актьорът.

Той е бил в над 35 страни и докато навърша петдесет, иска да обиколи целия свят. В Европа пътува малко, харесва екзотичните дестинации и смята един ден да напише книга за пътешествията си. В нея може би ще влязат и фобиите му - ужас от високо, припадък от кръв, страх от лоши болести, например от множествена склероза.