Кейти Пери предизвика буря от критики след излизането си на сцената на Американските музикални награди този уикенд, преобразена като гейша.

Облечена в традиционно копринено кимоно, Пери направи цветно представяне на новия си сингъл Unconditionally от албума й Prism.

Изпълнението на певицата разпали публиката по неочакван начин. Зрителите изляха в Туитър недоволството си от тоалета и представянето й, тъй като "прекрачила границата".

Стилистът на Кейти Пери Джони Вуек отвърна на удара като обясни, че и той, и изпълнителката на Fireworks се интересуват от японската култура и идеята на представянето не е имала за цел да обижда когото и да било.

Вуек допълни, че Пери е получила одобрението на дизайнер в Калифорния. "Помогна ни най-невероятната жена в този магазин в Пасадена. Тя наблюдаваше всичко, което вършехме, за да е сигурна, че всичко ще бъде автентично."

"Всички танцьори са облечени с оригинални кимона за гейши, а вариантът на Кейти е малко по-съвременен. За нея взехме едно истинско кимоно и го преправихме на рокля."

Като оставим обвиненията в расизъм настрана, откриването на Американските музикални награди от Пери беше зашеметяващо от гледна точка на постановка, хореография и костюми. Това не е първият път, когато певицата ни кара да повдигнем вежди, но увлечението й към Япония този път може би е стигнало твърде далеч, пише БГНЕС.