Американската RnB певица Бионсе не успя да разгледа Великите пирамиди в Гиза зарази "грубо" поведение, пише британският "Индипендънт".

"Повечето туристи са много приятни хора. Но тази лейди... Тя каза, че ще дойде в три часа, но закъсня", заяви министърът, отговарящ за археологическите паметници в страната - Захи Хавас.

Той добави, че е помолил Бионсе да се извини, но тя "даже не си направила труда".

Археологът и историк на Древен Египет Хавас заяви, че екскурзията е трябвало да бъде запечатана от фотограф, но певицата дошла със собствен фотограф и бодигард. Когато екскурзионният фотограф започнал да снима, той бил предупреден от телохранителя, че няма право. В отговор на това Хавас кипнал и помолил туристите да си тръгнат и нарекъл певицата "глупачка".

Това не е първият подобен случай. Преди време той не допусна до Великите пирамиди египтоложката Джоан Флетчър, която искаше да снима документален филм за живота и смъртта в Долината на царете за Би Би Си.

Тогава Хавас я обвини, че е "нарушила правилата", защото не се обърнала да иска разрешение от Висшия съвет по въпросите на египетските древности, пише БГНЕС.