Актьорът и режисьор Мариус Куркински отрече писанията, че е тежко болен. Той призна, че наистина е имал здравословни проблеми, но не били сериозни.

„Имах здравословни проблеми, но това беше по време на подготовката на спектакъла и дефакто аз не съм го реализирал, и именно заради това той отпадна.

Аз много се извинявам на публиката, но има такива моменти”, заяви самият Мариус Куркински във връзка с информацията, че заради влошено здраве се налага да отложи всички представления на моноспектакъла „Няколко страници” по Достоевски, пише Blife.bg

Големият актьор отрече категорично спекулациите, че страда от сериозно заболяване, като заяви, че причината за отложената премиера на 1 ноември, както и на следващата обявена дата – 19 ноември, е по-скоро прозаична.

„В никакъв случай не става въпрос за тежко заболяване. Може би е от преумора... По-скоро нервен срив може да се каже”, разясни Куркински пред "БЛИЦ".

Относно премиерата на моноспектакъла „Няколко страници” актьорът каза, че се отлага за неопределен период от време, като ще опита да представи спектакъла през пролетта.