Eлън Де Дженерис, която ще води церемонията по връчването на Оскарите в началото на 2014 г., даде 10 хил. долара бакшиш.

Това стана на благотворителна вечеря в Ню Хемпшир в полза на ветерани от Националната гвардия. Цената на поднесената вечеря била 27,75 долара, но Де Дженерис дала 10 хилядарки на келнерката, понеже узнала, че Сара Хойлдал е самотна майка. 21-годишната Сара получила от щедрата актриса и нова 50-инчова плазма.

Неотдавна Де Дженеръс бе избрана да води 86-ата церемонията по връчването на Оскарите, чиято дата още не е уточнена. Тя бе водеща и на церемонията през 2007 г., превръщайки се в първата лесбийка, удостоена с подобна чест. 55- годишната вегетарианка Де Дженеръс води собствено ТВ шоу от 2003 г. Била е и жури в "Америкън айдъл".

Де Дженеръс се е снимала в десетина филма, предимно комедии. Тя е и гласът на приказливата синя риба танг Дори в пълнометражната анимация "Търсенето на Немо" (2003). Гласът й ще звучи и в 3D продължението "Търсенето на Дори", чиято премиера е планирана за 2015 г.

През 1997 г. Дедженеръс призна публично хомосексуалната си ориентация. Нейни партньорки през годините са били колежката й Ан Хечи и фотографката Александра Хедисън, а от 2004 г. насам - австралийската актриса Порша де Роси, пише БГНЕС.