Силвия Кацарова изригна срещу рапърите заради техните вулгарни песни за дрога и секс.

Вокалистката на култовата група от миналото LZ стигна и по-далеч.

„Наркомафията така е превзела всички рапъри, че няма рапър, който да не пее за дрога. И аз вече съм убедена, че всички получават пари, защото тези клипове трябва да са спонсорирани от някого", отсече Силвия в предаването "Денят започва в неделя с Георги Любенов" по БНТ.

Тя е убедена, че някой стои зад гърба на рапърите и нарочно спонсорира песните им за наркотиците.

„Всички тeзи Криско, Лора на ден можеш да ги чуеш по 20 пъти по всички радиа. Но да пееш за 10-годишни, които правели аборт... Това е много жалко. Това е дъното на нашата култура. По-голямо дъно няма да има", възмути се Кацарова.

Според нея подобни изпълнители имат огромен грях към децата, защото ги тласкат към дрога и секс.

„Ние убихме тяхното детство. Няма друга нация по света, където това да се случва", каза певицата.

Силвия Кацарова разкритикува и държавата, която не си мърда пръста да подкрепи младите творци, чиито песни не са посветени на дрогата и секса.

Певицата смята, че в миналото държавата е градяла истинската култура в България.

„Много дължим на бай Тoшо за кариерата на цялата гилдия. Да ме оплюят. Аз съм благодарен човек", сподели Кацарова.

„Някой излязъл ли е сега да подкрепи младите творци, които не пеят за дрога и секс? Такива хубави млади таланти има. Те пеят, показват гласови възможности, талантливи са. Но никой не им дава шанс. За някои стойностното е клип с много гадни и вулгарни текстове", коментира певицата и допълни, че децата не бива да растат, заливани от помия.

Кацарова припомни, че по времето на Тато всяка фабрика е превеждала хонорар на изпълнителите за това, че песните им били въртени там.

„Получавах авторски по 5000 лв. на година. Сега получавам 180 лв. на година", изчисли вокалистката на LZ.

Тя добави, че няма притеснения за пенсията си, тъй като всички документи за изпълненията на музикантите в миналото се пазят в архива на бившата „Концертна дирекция", който сега е в Министерство на културата.

''Ще получавам солидна пенсия от 600 лева, тъй като се самоосигурявам от 1995 г.'', поясни Силвия. ''Нека колегите отидат в Министерство на културата, за да им изчислят пенсията'', посъветва тя по-възрастните музиканти.

Заглавна снимка: Bulphoto