Робърт Дауни Джуниър оглави класацията за най-ценните знаменитости на 2013 г. , съставена от сайта Vulture.

Актьорът от поредицата поредицата „Железният човек” изпревари Леонардо ди Каприо, наречен “звездата, която отново започна да се усмихва”.

Трета е Дженифър Лорънс, определена като “новопоявилият се най-добър приятел завинаги”.

Класацията се съставя на базата на няколко критерия, като влиянието на актьора в американския и световен боксофис, популярност, доходите, които носи на киностудиата, привлекателност, споменава ли се за наградите “Оскар”, присъствие в „Туитър” и таблоидите, оценка на критиците. Според тези изисквания Робърт Дауни Джъниър е определен като “Краля”.

“Привлекателността му надхвърля всякакви класации, а по студиен рейтинг отстъпва само на Брад Пит и Леонардо ди Каприо ­ пишат редакторите на Vulture. ­ Той се справя със звездния си статут елегантно и с чувство за хумор, една забележителна промяна от изпълнените с наркотици дни, когато беше невъзможно да бъде застрахован.”

За Леонардо ди Каприо Vulture отбелязва: “Макар и да няма постиженията в боксофиса на Уил Смит, той е доказал, че може да помогне да се изплати престижен проект. Без него “Великият Гетсби” щеше ли да донесе приходи от 350 милиона щатски долара?”.