Тя е на 52, изглежда прекрасно и както може да се досетите, полага нужните усилия за това.

Все пак и генът е до време. Джулиан Мур разкри, че с увеличаването на годините се увеличават и притесненията относно тялото й. Не толкова за това как изглежда, а за това какво да прави, за да се поддържа без да се нарани.

В интервю за сп. Health актрисата заяви, че е трябвало да смени режима и типа тренировки, за да се предпази от контузии, пише eva.bg.

„Опитвам се по два или три пъти седмично да се занимавам с Ащанга йога. Наех и персонален треньор, който залага на вдигане на по-леки тежести и много подскачане. Основният проблем е, че не мога да правя по-интензивни и продължителни тренировки, защото се контузвам и наранявам. Това му е лошото на остаряването – в един момент всичко започва да те боли и трябва да смениш упражненията с нещо друго. Вече не мога да тренирам шест поредни дни, както навремето“, заяви Джулиан Мур.

Тя допълни, че залага основно на алтернативна медицина, за да лекува болежките си. За болките в гърба и кръста, например, прибягва до акупунктура. По този начин се излекувала и от безсънието, което я мъчело цяла година след смъртта на майка й.