"Мис България 2000" Маги Вълчанова с огромни усилия се опитва да свали 23-те килограма, които качила по време на бременността с втория ѝ син.

Това призна самата тя в предаването „Усещане за жена" по ТВ7.

С първия си син тя е наддала 22 кг. „В последните месеци на втората бременност се бях скрила никой да не ме вижда", призна миската. Андрей, вторият ѝ син, е вече на 3 месеца и Маги почти е влязла във форма, но според нея има още какво да се желае, за да стигне пак до перфектна фигура. За влизане във форма тя разчита единствено на спорт и здравословно хранене.

„Решила съм да сменя всички плюшени играчки и талисмани на спортни състезания с живи хора. Това е моето ноу-хау и съм патентовала идеята си още през 2005 г.", похвали се Маги. Всъщност популярните дамски лица на националните отбори по футбол, волейбол и баскетбол били като комуникационен канал за привличане на млади хора към спорта.

Вълчанова има фондация "Фейс то Фейс", която се бори с трафика на деца. Заедно с Ирен Онтева двете бяха единодушни, че младите хубави и популярни жени не се занимават с благотворителност и други обществени каузи.