За първи път във вчерашния лайф съдиите в X Factor наистина се изправиха един срещу друг и стигнаха до сериозна конфронтация.

Причина за това бе изпълнението на Жана Бергендроф на песента “Ти закъсня”, което провокира коментари от “голямо “не” до “непостижимо”.

„Изпълнението ти беше ужасно. Ужасно не ми харесва и как изглеждаш” – с тези крайни думи Саня се обърна към един от най-сериозните кандидати в шоуто. Към нейното мнение се присъедини и Мария, която добави, че емоционалността й е попречила и тя не е успяла да прескочи високата летва, която сама си е поставила.

По-умерен в критиката си беше Заки, който определи изпълнението й като добро, но с „голяма дупка” между първата и втората част на песента като емоция и вокална сила.

Нейният ментор Любо обаче контрира всички с думите – „Чуваш ли ги? Радвай се, ти си голяма заплаха за тях. Те започнаха”, и бързо върна усмивката на лицето на Жана и аплодисментите в залата. Той се обърна към колегите си, заявявайки, че  изпълнението й е било непостижимо дори за тях.

Във вчерашната българска вечер съдиите категорично показаха и своята лоша страна. Критики получиха Таня, чието представяне Любо коментира с думите “Виждал съм и по-добри твои изпълнения”. Критично журито беше и към мъжката част в шоуто – Мартин, Иван и Пламен, които също не бяха достатъчно убедителни в изпълненията си.

Какво ще решат обаче зрителите, ще разберем на елиминациите довечера, когато двамата финалисти, събрали най-малко гласове, ще се борят за оставане в шоуто.

За първи път на сцената на X Factor ще се събере дует „Авеню”. Боби и Заки ще излязат, за да изпълнят своята най-емблематична песен – „Бягство” заедно с Deep Zone Project, които направиха нейн специален ремикс. Днес ще чуем и първата обща песен на всички 14 финалисти.