Бившият бийтълс Пол Макартни изнесе в четвъртък импровизиран концерт на Таймс скуеър в Ню Йорк, предизвиквайки гнева на негови фенове в Туитър, след като обяви за безплатното шоу само час преди това.

"Уау! Много съм развълнуван, че ще свиря на Таймс скуеър в Ню Йорк в 13:00 този следобед!", написа той на своите 1,6 милиона последователи в съобщение в Туитър, което беше повторено над 540 пъти.

В импровизирания концерт бяха включени четири песни от последния албум на Макартни New, който излиза следващата седмица.

Развълнувани фенове изпълниха Туитър със снимки от мобилни телефони и видео клипове, направени от присъствали на концерта. Макартни и неговата банда свириха на платформата на открит камион.

Това беше последното от поредицата привидно спонтанни прояви, промотиращи New. Албумът тръгва във Великобритания на 14 октомври, а в САЩ на 15 октомври.

В сряда Макартни изпълни 13 песни и разговаря със студенти в училището за изкуства "Франк Синатра" в Куинс. Той заяви на тийнейджърите, че посвещава първата песен от New на третата си съпруга Нанси, с която в сряда е отпразнувал втората година от сватбата им, пише БГНЕС.