Мел Гибсън се тресе от параноя, че ще бъде отвлечен в България. Холивудската звезда, която е у нас за снимки на „Непобедимите 3", се движи навсякъде с охрана, убеден, че лоши хора го дебнат денонощно.

Звездата от „Смело сърце" дойде в страната ни вечерта в петък с полет от Мюнхен. Още в самолета той бил с охрана, а в България държал бодигардовете му да висят непрекъснато пред вратата на стаята му в столичния хотел, в който е настанен. Поглеждайки през прозореца, бил ужасен от скъпите коли на паркинга и суматохата около сградата. Смятал, че сто процента има терористи сред обикалящите наоколо, изпратени или за да го отвлекат и след това да искат откуп, или за да взривят хотела. Завесите му били непрекъснато спуснати, за да не го видят с бинокъл отнякъде. Държал да му носят храната в стаята и да избягва всякакви излишни разходки. Излизал навън само за снимки, а след това веднага се прибирал и се заключвал в хотела.

Между другото Мел Гибсън не се е отказал от вредната си страст към алкохола, която едва не му коства бащинството над детето му от рускинята Оксана Григориевна. В самолета от Мюнхен Лудият Макс, както го наричат заради първата му голяма роля, жулел уиски като за последно. Само за около два часа успял да обърне 5-6 чаши почти без мезе. През цялото време лъжел, че се казва Джон и че няма нищо общо с Мел Гибсън, само си приличали на външен вид. Бейзболната му шапка била нахлупена над очите, защото го било страх, че познаят ли го, ще го нападнат за автографи, пише ''Всеки ден''.