На 27, 28 и 29-ти септември танцовата група Pop&Roll подготвят истински хип-хоп маратон по повод откриването на новия сезон на Flava House.

По тяхна покана и с любезната подкрепа на Посолството на САЩ у нас, в София пристига едно от най-големите имена в историята на хип-хопа, хореографът Buddha Stretch.

Артистът, създал някои от най-красивите танци за Уил Смит и Марая Кери, ще се включи в програмата със специално участие на сцената на Flava House и ще е почетно жури на петчасовия батъл 2vs2 Hip Hop Freestyle Battle, който ще се проведе в събота, 28-ми септември, от 18 до 23.30 ч.

Тридневното събитие ще се открие още в петък с уъркшоп на тема Изкуството на хип-хопа (27-и септември, 19.30 – 21.30 ч.). Програмата ще продължи в събота с втора част на уъркшопа (28-ми септември, 14:00 – 16:00 ч.), а от 18.00 ч. ще започне същинският батъл 2vs2 Hip Hop Freestyle Battle.

Част от уъркшопите ще се водят и от самите Pop&Roll, току-що завърнали се с победа от танцовите битки в Германия GHETTO SOUL 5,  в които участие взеха танцьори от Франция, Германия, Полша, Швейцария, Хърватска, дори група от Австралия. Костадин ‘Екзарка’ Екзаров, Панайот „Шефчето” Златев и Катерина Нонова спечелиха първо място. А после цялата група представи танцово шоу, част от спектакъла „7D“, на една сцена със звезди като MASTA ACE (USA) и MARCO POLO (Canada).

В края на съботната вечер нюйоркчанинът Buddha Stretch ще се изяви и на диджейския пулт, в компанията на DJ SKILL, по време на афтър партито RETURN TO BOOM BAP RAP, което ще започне точно в 23.00 ч., в столичния клуб Culture Beat. На следващия ден, неделя, с нови сили ще се проведе заключителната част на уъркшопа Изкуството на хип-хопа, който ще започне в 15.00 ч.