Получилите международно признание певци и композитори Майк Маси (Ливан) и Влада Томова (България/САЩ) обединяват усилията си с изявените български инструменталисти Димитър Семов (перкусии), Кирил Пашов (класическа и фламенко китара, ситар, тамбура) и Стефан Стойков (китара, бас) в концерт на 6-ти октомври 2013, 19:00 часа, в клуб Студио 5 в София.

Маси, Томова, Пашов и Стойков са музикални приятели от сравнително скоро. Томова и Маси се запознават в Ню Йорк през април 2013, когато Маси прави първия си концерт в САЩ. Срещата им, макар и съвсем кратка, ги вдъхновява да си сътрудничат и двамата се залавят да създадат възможности за съвместна работа. Предстоящият им концерт в София бележи дебюта на този тандем.

Томова и Маси споделят обща страст към изследване на корените си, като същевременно пишат и авторска музика, създавайки по този начин едно необикновено звучене, подобно на никое  друго в днешния музикален пейзаж. В същото време, дълбоките емоции на народните песни и стилове намират смисъла си преразказан в интерпретациите на Томова и Маси чрез езика на едно ново поколение. Семов, Пашов и Стойков вплитат всеки своята уникална звукова нишка в материята на тази магическа среща.

С първият си съвместен концерт в Студио 5 музикантите желаят да споделят с публиката пътя и вълнението си от откриването на многобройните културни мостове, древни и настоящи, между Леванта и Балканите, и по-далечни земи – чрез музика, движение, духовност, облекло, език и още.

Информация за концерта:

Къде: Студио 5
София, НДК, вход А3
Кога: 6 октомври 2013 (неделя), 19:00 часа
Цена: 10 лв