Малина заяви в телевизионно интервю, че въпреки нападките, които се отправят непрекъснато, попфолк жанрът остава най-търсената и харесвана музика.

Звездата на "Пайнер" не получи очакваната виза за САЩ, където наши сънародници я очакваха в началото на септември. Тя имаше организирани 20 концерта, а билетите за тях бяха разпродадени.

Изпълнителката не скри, че се забелязва неприязнено отношение към представителите на най-комерсиалната музика и така е от години.

"Фолкът е най-слушаната музика. На хората и да им се иска, и да не им се иска на някои, е така. Като че ли фолкът на някои им е все трън в очите. На мен ми се струва, че в един момент почна ''стани да седна аз''. Мисля че с това пречи фолкът. Много хора въртят, сучат и обичат така да засягат по някакъв начин фолка, което е абсолютно ненужно" - каза тя пред "Планета" и подчерта:

"Ние не пречим на някого и тук е моментът да вметна, че аз не познавам колега, който да е нападнал друг жанр, да е критикувал или по някакъв начин да е засегнал някого в тази посока. Ние си гледаме работата".

Малина обърна внимание на фактът, че изпълнителите от най-комерсиалния жанр имат много участия и се срещат с най-разнородна публика.

"Иска им се или не на някои, това е най-слушаната музика, най-популярната. Ние пеем на хора от всички слоеве на обществото, до най-високо ниво. Фолк изпълнителите присъстват навсякъде в медиите, непрекъснато са канени и търсени. Във всяко поприще, във всяка професия има добри и не чак толкова добри. Хората нека да гледат и да слушат избирателно. Никой не се натрапва и никой не пречи на никого" - разясни изпълнителката.