Слави Трифонов оставя впечатление, че когато няма какво да говори и рейтингът му рязко пада, веднага се хваща за македонския въпрос.

Точно това се кани да прави и сега. Дългия отдавна не беше зачеквал тази болезнена за българите тема. И очевидно реши, че вече му е дошло времето.

Наскоро той бил забелязан да обикаля гоцеделчевския край в търсене на място, където да снима нов клип, посветен на македонската тема. Музиката също щяла да е по македонски мотиви. Повече подробности Слави не споменал, но станало ясно, че пак планира да удари по тънката струна на българите, пък дано рейтингът му скочи поне малко. Мълви се, че Трифонов ще прави цял албум с вечните македонски песни.

В търсене на терен за снимките той първо разгледал село Ковачевица, което е известно като „българския Холивуд" и е любимо място за всякакви исторически филми. След това обаче се преместил в село Делчево, което също му се сторило доста подходящо за идеята. Там го посрещнали като цар в една от известните механи, която е включена и в списъка на „100-те национални кръчми". Дългия се въздържал от алкохола, който се предлага там, но пък наблегнал на местните кулинарни специалитети.

Слави обаче едва ли знае, че собственикът на заведението е компрометиран пред местните власти. Преди време той отнесе глоба, защото развъждал в двора си защитен вид костенурки и си позволил да напише на корубите им инициалите на кръчмата, пише ''Всеки ден''.