От идния понеделник партньор на Витомир Саръиванов в „Добро утро, България” ще бъде топрепортерът на TV7 Диана Радева.

Досегашната титулярка Мая Костадинова ще прави криминално предаване с продуцент Асен Иванов.

В професионалния си актив Радева трупа червени точки като новинар в  радиата „Витоша” и „Атлантик”, както и във вече несъществуващите „Евроком”, „М Сат” и TV2.

“Maлко ме плаши ранното ставане, с което бях свикнала в „Тройка на разсъмване”. Тогава бях на линия още в 4 ч”, споделя чаровната варненка за „Монитор”.

„С Витомир не се познаваме, но имаме един общ ефир заедно – когато НС разгледа ветото на президента върху бюджета през август. Тогава започнахме рано сутринта и приключихме в 14 ч следобед, разбирахме се прекрасно.”

Стъпвайки в сутрешния слот, Диана е категорична, че няма да се откаже от репортажите, в центъра на които са човешки истории. Пристрастена е към миризмата на летищата и инфарктния график на снимки.

„Всяко излизане от студиото обогатява. Правят ми се и документални филми”, казва Радева. Когато не пръска чар пред камерата, тя уплътнява времето си с йога и готвене:

„Това с кулинарията го открих преди година, когато се разделих с приятеля си. Заставайки зад печката, някак си слагам ред в хаоса.”