От 20 до 22 септември в Интер Експо Център като част от ON! Fest за трета поредна година ще се проведе най-голямата конференция за разработка на игри на Балканския полуостров - GDS Bulgaria.

Специален акцент от програмата й ще бъде организираният в партньорство с JobTiger „Кариерен ден в гейм индустрията“. Той ще се проведе на територията на ON! Gaming - зоната на 20 септември, петък – ден на отворените врати на ON! Fest.

Всички посетители на кариерния модул ще могат да присъстват на лекции за базови познания в различните елементи от създаването на игри, да се запознаят с процеса на работа, както и с повечето български студия и да получат отговор на въпросите, които ги вълнуват.

Един от гост лекторите в професионалната част на конференцията ще бъде Стюарт Соу – регионален директор за Европа, Близкия Изток и Африка на – най-голямата платформа за видео споделяне на живо, ориентирана към гейминг, с над 38 милиона месечни потребители. Twitch.tv излъчва на живо всички световни турнири и битки между най-големите играчи. Лекцията на Стюарт Соу на тема "Предаване на живо, генериране и запазване на аудитория" ще се състои от 11:00 на 21 септември, събота.

Лектори на GDS Bulgaria ще бъдат и двама от преподавателите в единствения държавен германски университет със специалност за разработване на игри – Техническия университет в Берлин. Гости на конференцията ще са професор Томас Бремер и Сузан Брандхорст, които ще говорят за образованието в гейм дев сектора, както и как може да се включат образователните програми в настоящата система.

Няма да липсва и участието на българските студиа с лекции с бизнес, арт и техническа насоченост – как да монетизираме играта си, изграждане на персонажи, как бързо, лесно и евтино да изградим прототип за играта си и много други.

Програма на GDS Bulgaria можете да видите тук:

Очаквайте съвсем скоро и останалите лектори от тазгодишната програма и останалите 3 специални гости на конференцията!

От днес са в продажба билетите за GDS Bulgaria на цени от 80 лева за двата дни, които включват пълен достъп до всички лекции, всички зони на ON! Fest и партито „HMSU Класика“ с Black Sun Empire, Modestep и Total Science в събота вечер.

Билети за GDS Bulgaria можете да закупите в мрежата на EVENTIM и на сайта на събитието:

ON! Fest те предизвиква: Включи се!

Цени на билетите:

ON! Fest 2 дни + ON! Party HMSU Класика: 30 лв.

(всички зони  на ON! Fest без гейминг конференцията GDS Bulgaria)

ON! Fest 2 дни: 20 лв.

(всички зони на ON! Fest, без ON! Party HMSU Класика и гейминг конференцията GDS Bulgaria)

ON! Fest Party HMSU Класика: 25 лв.

(включва само ON! Party HMSU Класика)

GDS Bulgaria: 80 лв.

(всички зони, партита и конференции на ON! Fest 2013)

ON! Fest е единствен по рода си в България и на Балканите фестивал, който събира всички течения на съвременното градско изкуство, забавления, спорт и начин на живот. За трети път между 20 и 22 септември в Интер Експо Център тематичните ON! Зони ще оживеят с музика, танци, графити, технологии, видео игри, фотография, азиатска култура, градски и екстремни спортове и още много активности, в които всеки посетител е не просто зрител, а участник. Все по-значима част от програмата са трите професионални събития за кариерно и бизнес развитие - Конференцията за разработка на игри GDS Bulgaria, най-голямата българска музикална борса – MusicPRO и Предприемаческа конференция Innov8, която стартира тази година.

ON! Fest се организира от Gaming Entertainment и Интер Експо Център. Фестивалът е част от кандидатурата на София и югозападен регион за "Европейска столица на културата" за 2019.

ON! Fest е член и съучредител и на Българска Фестивална Асоциация ().

ON! Fest се провежда с медийната подкрепа на Българската национална телевизия, Vbox7, Dnes.bg, Bravo, Teenproblem.net, Vesti.bg, Stand.bg, Timeart.bg, Sofialive.bg, Teenews.eu, Afk TV, Mika Magazine, MySound, Muzikant.org, Sportal.bg, Hotnews.bg, Novini.bg, TeenViewSofia, ViewSofia, URBN.me, Edna.bg, Salsa.bg, bgDancer, Djambore.com, Animes-bg.com, PCWorld, Webcafe и Offnews.

ON! Fest е на и