В 17:00ч. на 14 септември в „Студио 5” театрално студио "Теди" ще представи премиерния си спектакъл "Сънчовци". 

Автор на спектакъла е Явор Костов, а музиката и режисурата са дело на Тодор Янкулов.

Светът на Сънищата е една паралелна реалност, в която възрастните са деца, а децата - възрастни. Какво ще се случи  при среща на две Вселени, в които само приказките са еднакви? Това е въпросът, а усмивката от отговора е гарантирана, без ограничения във възрастта! Вход – 6 лв.

Вечерта в „Студио 5” продължава с моноспектакъла „За секса, политиката и други проЗташки неща” на неподражаемия Николай Урумов.

Постановката пристига директно от Драматичния театър „Гео Милев” в Стара Загора, разказвайки с пиперлив балкански хумор за нещата от живота, наречени с истинските им имена.

На зрителя остава да гледа и да се смее, защото много по-добре е да се напикаеш от смях, отколкото да напълниш гащите от страх, както споделя авторът на моноспектакъла Митко Динев. Началото е в 19:30,  вход – 10 лв.

В 22:30 часа на сцената на „Студио 5” ще се качат Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” в лицето на Иван Лечев, Стоян Янкулов, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко. Бандата, с която Вълдобрев записа култовите си албуми „О-о-обичам те, мила”, „Революция”,  „…към”, „Пропаганда, хромозоми, силикон” отново е на лице в пълен състав и с планове за още участия и нов албум до края на годината.

В Нощта на театрите почитателите на Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” ще имат възможността да чуят както част от новите парчета, така и да се зарадват на старите и добре познати хитове като „Обичам те, мила” „Рай”, „Към”, „Едно”, „Аз ли съм или не съм”, „Да” , „Силикон”, „Пропаганда”, „Вълк”, „Фойерверк”, „Хромозоми”, „Хеликоптер”.

Подгответе се за два часа инди-поп и рок песни с як китарен саунд и въздействащи поетични текстове за истинско антистрес презареждане. Вход – 10 лв.

Билетите за спектаклите и концерта в „Студио 5” могат да бъдат закупени предварително на каса 1 на НДК, онлайн на www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, www.eventim.bg, както и на входа на „Studio 5”, непосредствено преди събитията.