- Здравейте! И това лято не мина без ваш тотален хит, този път "Хайде на морето". Доволен ли сте?
- На моите песни им трябват между два и три месеца да бъдат наложени от всички диджеи. Те са най-големите манипулатори по налагането на хитове. Остави класации, остави харесвания във Фейсбук. Нищо не е по-силно от диджея в дискотеката. Нарочили са ме за парти човек, който вдига хората от масите. Може би така и ще бъде. Това е най-хубавото, което може да се случи на един изпълнител. Иначе няма смисъл да работиш, ако пееш и никой не те чува. Какво от това, ако имаш хубави песни, но не са хитове. Или пък снимаш готини клипове.

- Като че ли се покрихте от сцената, намаляха и участията ви. Защо?
- 2013-а беше най-спокойната за мен. Приемах работа само от най-близките си хора, собственици на дискотеки. Те не са много, двама-трима души. Отхвърлял съм всеки ангажимент без значение от парите, които са предлагали хората.

- Какво ви провокира да го направите?
- Реших да се отдръпна. Искам почивка. Не искам да работя. Не искам да ходя по участия. Не искам да спя в колата си. Не искам да спя по хотели, които не ми харесват. Не искам, не искам, не искам.

- Тотално ли изоставихте работата, или все пак подготвяте нови проекти?
- Работя върху свои проекти, които не са насочени за България. Не мисля, че мога да смесвам и двете неща едновременно. Да тичам тук по кръчмите и да работя за нещата извън граница - няма как да стане. Затова реших, че е по-добре да си мисля за чужбина. А през това време си пуснах новата песен "Ти ме размаза", която в момента се налага. Направих го в точния момент, за да може да се върти цяла есен по дискотеките.

- За какви проекти става дума?
- Още не искам да разкривам. Нещата са много сурови, но на мен много ми харесват. Бавно, но славно. Предпочитам да работя в чужбина.

- Имахте афинитет към Русия. Натам ли ви е насочен погледът?
- Руснаците сами ме намериха. Имах страшно много покани за участия. Бях стигнал до подписване на договор с една много сериозна фирма и концертът щеше да бъде в "Арена Москва" в столицата. Имахме спорове само за цената. Но аз съм много странно животно. В мига, в който склониха, аз на другия ден се отказах от концерта.

- Защо?
- Не чувствам Русия, не ми е от най-близките. Никой не ме е съветвал, защото аз съм си господар тук и навън. Никой не може да ми каже какво да направя или не.

- Как реагираха руснаците?
- Останаха като попарени. Но аз просто им казах: "Не се сърдете, отнех ви страшно много време, но не го чувствам и няма да го направя".

- Кога се случи?
- Преди 3-4 седмици. Концертът беше насрочен за 7 октомври, само след месец.

- Каква сума отказахте?
- Никога няма да кажа. Парен каша духа, както се казва. За мен бе нормална сумата и отговаря на вижданията ми за цена на пазара.

- Означава ли, че поемате окончателно курс навън?
- Аз съм го започнал вече. Една година вече почти никой не ме е виждал. Само на 2-3 места съм пял, и то само ако съм в някакво страхотно настроение. Мисля, че липсата ми вече се вижда. Просто искам промяна.

- За повече пари?
- По-добре платено да е. Дай да си говорим истината. И тук да ми плащат толкова, колкото искам, ще си налягам парцалите и няма да искам да мръдна. Няма да хукна да обикалям хиляди километри. Просто да дават повече пари.

- Отесня или обедня България за вас?
- Просто обедня. Собствениците на заведения нямат възможност да поемат моя хонорар. Това е единствената и най-важна причина. А аз от хонорара си, който не бих оповестил, не свалям.

- Същото ли е положението и с колегите изпълнители?
- Не мога да си представя как преживяват другите изпълнители и артисти, защото взимат по половината и по-малко от моя хонорар. Това е кошмар, в който живеят. Но аз не се виждам с абсолютно никой от тях. Моята среда е съвсем друга. Аз общувам само с близки приятели.

- Кои са те?
- Не ги познавате, не са известни. Имам и от популярните, разбира се. Но не мога да пълня дискотеките с по 1000-2000 човека и да искат да ми бъде плащано като на останалите изпълнители. Няма как да стане.

- Лично ли си говорите със собствениците?
- Аз не разговарям с тях, комуникацията държи моята приятелка Гала. Тя ми казва, че много се забавлява с тях и много се смее. Казва им: "Тогава просто затворете и недейте да държите дискотека, ходете работете нещо друго". Но те искат да са в центъра на купона. Леко ми е смешно, защото в образа на българския ресторантьор са събрани образите на Хитър Петър и Бай Ганьо. Лошото е, че останалите изпълнители са зависими от тях. Много е неприятно.

- Има ли изключения сред тях? Споменахте, че имате близки приятели от шефовете.
- Има и страхотни хора сред тях. Дори едни от най-близките ми хора са собственици на нощни клубове. Но аз тук не визирам тях, нека направим разграничението. Собствениците на клуб в Пловдив, който ще бъде открит скоро, са ми едни от най-близките. Както и Петко Димитров. Това са тежки хора, със стил, нямат общо с останалите. Това е моята среда - богатите, заможни хора. Не които гледат на дребно и хитреещи.

- Останалите ресторантьорски хитрини ли ви отблъснаха и ви накараха да погледнете зад граница?
- О, не. Аз винаги съм искал извън пределите и сега просто си намерих удобна причина. Навън е хубаво.

- Мислили ли сте да заживеете окончателно в чужбина?
- Да, може би в Швейцария или Германия, където са бели хора, със сини очи. Които не лъжат и не мамят толкова. Обичам Швейцария. Това е някаква миграция.

- Харесали ли сте си имение?
- Не, за съжаление нямам чак такава възможност. Гостувам на мои приятели в чужбина с такива имения, мога само да си мечтая да имам. Едва ли ще мога да си позволя такъв лукс.

- Една от най-големите звезди на "Пайнер" и ваша близка приятелка Малина обяви, че обмисля политическа кариера. Вие мислили ли сте също?
- Материята ми е непозната. Никога няма да я науча и не искам да навлизам в нея. Нечиста ми е и ме притеснява. Не ставам за лидер, а само за гледане и слушане.

- Подкрепяш ли я?
- Разбира се. Тя е толкова интелигентна. Тя е жена рядкост. Много я обичам и ще й помогна с каквото мога. Тя е от хората, с които се разбирам само с поглед.

- Все още ли недолюбвате театралите?
- Гледам ги как продължават да седят по тротоарите, търкалят се бирени кутийки и хвърлени фасове навсякъде. Те имитират, че са хора, че са арт общество, че са различни. Винаги са опърпани и мръсни. Мъжете са облечени с грозни карета, жените с обувки тип опинки. Мъжете не са мъже, жените не са жени. Аз най-малкото имам право да говоря за това, но поне съм лъскав. Дори като травестит блясъка го има. Защото говорим за шоу. Явно за да подсилят ефекта, че са гениални, спират да се къпят и не пускат чашката от ръката.

- Каква беше реакцията, след като започнахте атаката?
- Всички бяха в шок. Но защо, когато казвам истината? Хората тайно ми пишат есемеси, че ме подкрепят. Знаят, че са алкохолици и не стават, но да не се изказват публично. Ами излез и кажи "да, така е". Да, те са мръсни. Да, те са бездарни. Да, българската школа не е от най-добрите. Никога и нищо не ни е като на Запад.

- Следите ли протестите? Парламентът бе окупиран отново за първия работен ден на депутатите.
- Това е болна тема на цялото общество и не искам да слагам пръст в раната на хората.

- Мис Бони обяви, че е разочарован от вас, защото не сте уважили погребението на баща му, с когото сте били приятели. В какви отношения сте?
- Аз съм малко по-фин човек и тези неща ги оставям за себе си. Ако има нещо, ще го кажа на него. Не мисля, че нещо толкова лично трябва и може да излезе извън пределите на моя дом. Щом е станало достояние на хората, значи не е истина. По принцип истината е между двама души.

- Как минава един ваш ден?
- Ставам всяка сутрин в 7. Правя си голямо кафе. Пускам компютъра, преглеждам всички новини, които ме интересуват. Гледам музикални сайтове, къде са пели Риана и Бионсе. В 9,30-10 ч. телефоните се зазвъняват, виждам се с приятелки. Ходим по заведения, магазини, винаги имаме какво да правим. А след 3-4 дни отивам на почивка на о-в Миконос.

- Появи се информация за нов мъж до вас. Вярно ли е?
- Мъже в живота ми винаги ще има. Дали са мускулести, здрави, гологлави, дали не са - никога повече няма да изляза и да го кажа. Както правех преди. Тогава толкова се хвалех. Беше ми хубаво и исках да го споделя с целия свят. И когато го правех, много казваха "аман от пиари". А аз исках да споделя радостта си. Спрях да го правя и започнаха да ми слагат всякакви хора.

- И за финал - всички говорят за новата Николета Лозанова. Наистина ли Моника Валериева я е изместила и как стоят нещата?
- Ако аз коментирам това, означава, че никога не съм бил истински приятел на Николета. Все едно никога не сме имали хубави моменти, не сме се смели, не сме празнували нови години. Няма как за едно изречение да предам приятелката си. Абсурд!