Мис България 2013 Нанси Карабойчева ще се опита да впечатли журито на финала на „Мис Свят” в Индонезия с най-пищната рокля от всички участнички.

Освен уникалния модел тя е подготвила още 10 тоалета, с които да се яви на конкурса.

Пищната рокля е дело на българската дизайнерка София Борисова. Тоалетът ще бъде комбинация от черна дантела и копринена тафта в цвят розе.

„В момента по роклята за финалното дефиле се работи денонощно от целия ни екип, тъй като нашето момиче лети за Индонезия на 2 септември, а работата по модела наистина е много”, разказа София Борисова.

Нанси ще замине за Джакарта с още 10 тоалета – 5 къси коктейлни рокли и 5 дълги вечерни рокли, ушити специално за нея. Тази година „Мис Свят” обяви специална награда за най-добър дизайнер. В тази категория роклята на Карабойчева ще се състезава с още над 130, ушити от световни модисти.

„Мис Свят 2013” ще се проведе на 28 септември в международния конгресен център „Сентул” в Джакарта. В интернет вече започна гласуването за наградата на публиката. Нанси Карабойчева е на една от лидерските позиции, като изпреварва  представителките на Гиблартар, Кюрасао, Чехия, Доминикана, Унгария, Португалия и Южна Африка.