Жерар Депардийо се готви да посрещне стотици свои приятели на парти в своята вила в белгийското градче Нешен, съобщава френското списание "Вуаси".

Празникът по случай "новодомството" на актьора ще бъде с "гигантски мащаби" и ще се "превърне в звездното събитие на месеца". До момента са поканени 200 приятели и познати на Депардийо. От самото градче Нешен са поканени само 20 най-близки съседи на кинозвездата. 60 покани са изпратени до администрацията на община Естампюи, към която спада градчето, и администрацията на съседния град Турне, където Депардийо ще открие бар. Броят на приятелите от Франция и други страни, които ще гостуват на актьора, надхвърля 70, пише "Вуаси".

Местен месар вече е получил голяма поръчка за шницели и пържоли. Гостите ще похапнат и прасенца на грил. За момента не е ясно дали Депардийо ще ги почерпи с вино от своите изби. Според мнозина експерти то все още е далеч от високото качество, необходимо за подобен вид събития.

Датата на празненството все още не е известна, но ще се пази в дълбока тайна. Причината - да се избегне наплива на "нахални" журналисти. Последните все пак по свои канали са узнали, че месарят излиза в отпуска в началото на септември и предполагат, че купонът ще се състои в най-скоро време. Още повече, че на поляната пред вилата вече е разпъната голяма шатра, пише БГНЕС.