В детска сцена ще се превърне Бургас в края на седмицата, когато ще се проведе второто издание на Детски панаир в града.

От 10  до 18 часа на 24 и 25 август на откритата сцена Охлюва в морската градина на града малките жители и гости на града могат да избират между над 50 културни, развлекателни и спортни занимания за децата и техните семейства.

„Входът към всички активности е свободен и безплатен, което прави Детския панаир достъпен за всички семейства и деца - обясняват организаторите на фестивала - Целта е да насърчим интереса и да помогнем на българските деца в първите им стъпки в изкуството”, добавят от Easyart, продуцент на мероприятието.

За най-малките са подбрани различни ателиета с рисуване - традиционно, с восък, с вода, пясъчни рисунки, изрязване, стъклопис, изработка на играчки, танци, хвърчила.

За учениците и по-големите деца са предвидени ателиета и образователни игри, йога, занаятчийски ателиета, изработка на бижута, фотография, архитектурна работилница.

В духа на морския град организаторите са предвидили и няколко тематични ателиета - децата ще могат да рисуват върху рибарска лодка или да правят октоподи от стари пластмасови бутилки, ще могат да видят летящи риби или да попътешестват из подводното царство със специално изработена подводница.

Проектът е продуциран фондация Easyart със съдействието на Община Бургас и фондация „Америка за България”.

Детският панаир е най-голямата в България инициатива, ориентирана към децата. Освен традиционните две издания на панаира в София през юни и септември, от 2012 фестивалът се провежда и в Бургас, а тази година за първи път и във Враца.