Мишел Обама ще участва в хип-хоп албум, подкрепящ усилията й за здравословен начин на живот най-вече сред децата, съобщава „Дейли мейл".

Албумът е част от кампанията на Първата дама на САЩ срещу затлъстяването сред децата.

По-рано тази седмица беше представена първата песен в албума - „Everybody" („Всеки"), а премиерата на видеото към нея бе вчера на сайта на телевизия Ен Би Си.

Албумът с хип-хоп музика е озаглавен Songs for A Healthier America („Песни за по-здрава Америка") и в него гост-звезди ще бъдат знаменитости от рап и ар енд би жанровете като Ашанти, Джордин Спаркс, подкрепящи идеите на Първата дама на САЩ. В проекта участва и Доктор Оз, известен с телевизионното си здравно предаване (Dr. Oz Show), но не и с музикални изяви... досега.

Албумът ще включва 19 песни, които да мотивират децата да бъдат по-активни и здрави. Въпреки че не е типичният хип-хоп диск, той ще включва свежи бийтове, много рап звезди и изобщо всички характеристики на този жанр, както и речетативи на г-жа Обама. Други заглавия са „You are what you eat"("Ти си това, което ядеш") и „Veggie love"(Любов към зеленчуците").

Първият сингъл от албума - „Еverybody" - е в изпълнение на Джордин Спаркс. В началото на записа Първата дама говори за кампанията си „Let's move!"(„Да се движим"), а след това Спаркс пее за ползите от здравословния начин на живот и се обръща към децата със съвет да ценят собственото си тяло. В един куплет от песента се включва и рапърът Дъг И. Фреш.

Когато клиповете са готови, г-жа Обама и съмишлениците й възнамеряват да ги разпространят по училищата първо в Ню Йорк, а след това във Вашингтон, Сан Антонио и Филаделфия с надеждата, че те ще бъдат пускани на учениците периодично, пише още "Дейли мейл". Усилията на Мишел Обама са продиктувани от всеизвестния факт, че голяма част от американските деца са затлъстели.

Албумът „Songs for A Healthier America" ще излезе на пазара през септември.