Британският актьор Арън Тeйлър-Джонсън няма да се превъплъти в образа на младия милиардер Крисчън Грей, въвел в света на садо-мазо секса невинната студентка Анастейжа Стийл в екранизацията по еротичния бестселър "Петдесет нюанса сиво" от Е Л Джеймс, която ще бъде режисирана от съпругата му.

След като ясно, че британската режисьорка Сам Тeйлър-Джонсън ще заснеме екранизацията по романа, се породиха спекулации, че съпругът й, който е с 23 години по-млад от нея, може да се уреди с главната мъжка роля. Сега обаче Арън отхвърля тези предположения.

"И двамата със Сам знаем, че аз определено не съм Крисчън Грей. Жена ми е много талантлива и с удоволствие бих работил отново с нея, но няма да е над този проект", казва 23-годишният актьор.

Арън се е снимал в единствения игрален филм, режисиран досега от съпругата му. Биографичната лента "Nowhere Boy" проследява юношеските години на легендарния фронтмен на "Бийтълс" Джон Ленън.

Актьорът казва още, че съпругата му Сам Тейлър-Джонсън вече има някои "порочни и вълнуващи идеи" за екранизацията, както и че той се чувства щастлив да я подкрепи в работата й над проекта.

Филмът по еротичния бестселър "Петдесет нюанса сиво" трябва да излезе на екран през август 2014 г.