Синът на естрадната легенда Ваня Костова Боян и снаха й Стефания, които се разделиха през лятото на миналата година, не само не запазиха добри отношения заради дъщеря си Ванеса, но и поведоха тежки битки за детето. Снахата дори си позволи да нарече свекърва си „вещица” и я обвини, че е провалила връзката й с Боян. Потърсена за коментар от в. „Галерия” Ваня Костова казва:

„Нямам никакво намерение да се оправдавам и защитавам, но ще кажа, че аз не съм виновна за края на връзката на сина ми и псевдо снахата. Християнка съм и не бих попречила на любовта между двама души. Явно те самите имат проблеми в отношенията си и затова са се разделили. Да е жива и здрава, да си говори каквото иска. Нека тежи на съвестта й. Който изрича лъжи и клевети не стига далеч! Тя от мене видяла само добро.

Изгледах внучката от бебе. Не че ми е тежало, защото обожавам Ванеса. И сега е до мен! Всеки може да пита внучката каква баба съм. От лятото тя една седмица е при майка си и една при нас с Боян. Нищо не и липсва, вече е ученичка в първи клас в музикалното училище и се дават пари за уроци. Стефания иска да отнеме родителските права от сина ми, а това не е редно, защото едно дете има нужда от двамата си родители, както и от майка - независимо каква е тя”.

Ваня Костова не скри, че може да наговори много неща, но предпочита да замълчи. За нея атеист, каквато била снаха й можела всичко да изрече. „Ще запазя публикациите с клеветите на майка й и ще ги прибера в папка. Нека някога Ванеса види какво е било отношението на Стефания към роднините й”, изригна Ваня Костова.

Разривът във връзката на сина й Боян, който завърши медицина, но пее като майка си, и Стефания е от лятото. Двамата бяха двойка в продължение на осем години. Запознават се случайно, но любовта им пламва и скоро научават, че ще стават родители. Така и не се женят. Стефания е завършила музикалното училище, а след това НАТФИЗ. Работила е като водеща в телевизия СКАТ. В момента е в кастинг агенция, която се занимава с реклами и късометражни филми.

През годините певицата винаги е твърдяла, че се разбира прекрасно със снаха си. Ако е била властна свекърва и майка, едва ли Стефания щеше да кръсти внучката на нея. Взаимното уважение в семейство вече е в миналото. В момента тече война за родителски права на внучката на Ваня Костова.

снимка:Булфото