Празничният флашмоб по случай 3-ти март, реализиран от екипа на БНТ2 Пловдив, спечели първа награда в Международния фестивал на музикалните филми.

Продукцията на режисьора Станимир Навущанов и отговорния оператор Виолин Палейков участва в конкурсната програма на третото издание на форума на името на Николай Гяуров, който се провежда във Велинград от 7 до 12 август. В него бяха включени над тридесет музикални филма, сред които спектакли на трупата на Нешка Робева, портрет на самата Нешка Робева, на странджанската певица Калинка Сгурова, ленти, посветени на 50 годишнината на „Софийски солисти”, мюзикъли, балетни спектакли, документално-музикални срещи със създателите на мюзикъла „Чикаго” и др.

Празничният флашмоб за 3 март е артистичен избор на екипа на БНТ2 Пловдив за отбелязване на Националния празник  - 3-ти март, на екрана на Националната телевизия. Първата за града подобна телевизионна продукция е реализирана в партньорство с държавен ансамбъл „Тракия”, с ръководител проф. Надежда Дженева, оркестъра и хора на Държавна опера и филхармония Пловдив, мюзикхолния театър под тепетата и хор „Детска китка”. Талантливите изпълнители и знакови културни институции в града се включват в тази необичайна, забавна и привличаща вниманието на публиката телевизионна продукция в най-неочаквани пространства: летище Пловдив, автогара „Родопи”, районна кметска администрация и др. Заснемането на телевизионната програма създава не само настроение, но и забавлява участниците и публиката, но е и подходящ начин да подкрепи кандидатурата на Пловдив за Европейска културна столица.

Излъчването на този иновативен в жанрово отношение тв формат се превърна в традиция за програмата на БНТ2: за всички по-големи празници в годишния календар – Коледа, Великден, Националният празник – 3 март, Денят на славянската писменост и култура - 24 май. Екипите на регионалните телевизионни центрове Русе, Пловдив, Варна и Благоевград  през изминалата година заснеха различни по тематика флашмобове с продължителност 30 минути.