Сблъсък между тайни общества за „Знакът на българина” ще избухне в прайм тайма на TV7 през есента.

Мистъри сериалът е екранизация по едноименния бестселър на Димитър Недков, който застава зад проекта и като режисьор с продуцентската си компания Story Studios.

Висши масони, членове на „Ал Кайда”, и посветен в тайните на езотериката илюминат ще попаднат в омагьосан кръг от убийства и политически машинации, за да се доберат до древния символ.

Изработен от непозната алхимична сплав, той е разделен на три части – една съхраняват масоните, друга е притежание на Инквизицията, а третата се намира по нашите земи.

Според преданието този знак ще спаси човечеството през третото хилядолетие, когато светът е изправен пред самоунищожение.

Кастингът за продукцията е в начална фаза, но за фаворит за една от главните роли ще бъде вербувана Виолета Марковска, научи „Монитор”.

По всяка вероятност тя ще скочи в токовете на елитна компаньонка – единствената жена, която се включва в надпреварата за знака редом до професор по религиозна семиотика, лидер на политическа партия, руски олигарх, фанатизиран терорист и агент на ЦРУ.

Действието на сериала ще се развива в наши дни и на фона на конфликт между САЩ, Русия и Ватикана за събирането на „Знакът на българина”, което ще доведе до установяването на нов световен ред. Една от локациите, която екипът на Story Studios   ще ползва, е Земенския манастир.