Група Ice Cream е основана на 22-и април 1997 година, когато те правят първия си запис. Песента се казва I scream, или казано по нашенски „Аз крещя”.

Малко хора знаят, че именно това е и била първоначалната идея за име на групата. Но заради поясненията, който всеки път се налагало да правят за името,  момчетата все пак решават да си останат със името на леденото изкушение - Ice Cream, така както ги познаваме и до ден днешен.

От първоначалния състав на групата са останали само Вики и Дани. През 1999-а година се присъединява Тоди,  през 2001-а Монти. През 2007-а, по време на записите на албума на групата озаглавен „Без ДДС”, Ели взима участие в голяма част от песните. Поради тази причина момчетата от Ice Cream й предлагат да стане част от групата. За радост на всички – тя приема. Интересно е, че въпреки че от тогава са минали около 5 години, този албум още не е на бял свят, но излизането му предстои.

Първият си сингъл групата издава в далечната 2000 година, в който участие взима Lady B. Най-популярното парче на група Ice Cream „Борбата” влиза в едноименния албум на групата и става „песен на месец септември” за 2002-а година на БГ радио, а малко по-късно остава на второ място във вота за „Песен на годината”. Това не е единственият успех за групата. Дебютният сингъл от албума "Без ДДС" - "Завинаги заедно", достига до първо място в класацията за българска музика на БНТ. В нея присъства и гост-вокал – фронтмена на група „ПИФ” – Димо. През 2007 г. групата решава да си даде почивка, и всеки да развие собствените си планове с уговорката един ден да се съберат и да продължат напред. През 2012 г. този миг явно е дошъл.

В началото на годината е факт видеото към песента "Мисля си", записана още  през 2005-а година. Режисьор на лентата е Монти, а интересното в случая е, че в нея не присъстват самите изпълнители, а вместо тях  се появяват две деца и гайдар.