След невиждан женски скандал, който разцепи Двореца на „Мис България 2013”, близначките Моника и Вероника вече не са част от най-красивото шоу.

Сестрите избраха да си тръгнат по собствено желание по време на лайф епизода в петък вечер.

Красавиците от Русе напуснаха Замъка с мотива, че не желаят да живеят на едно място с „простотията” на Пенка. Трите конкурентки завихриха невиждан скандал по време на първите номинации лице в лице.

Момичетата трябваше да обявят номинациите си в очите на останалите претендентки, като демонстрират своята воля с „целувката на Юда”.

Последна номинира Пенка. Под ударите на устата ромка очаквано или не попадна Велина.

Ботевградчанката с карибско тяло безкомпромисно описа всички корекции по тялото на най-добрата приятелка на Райна и запуши устата на момичетата, които номинираха Звезделина с основния мотив, че тя единствена има силикон и пластични операции.

Номинация от Пенка разбира се получиха и близначките Моника и Вероника, които играят като един участник в шоуто.

Двете веднага изригнаха срещу Пенка, като Моника зареди квалификации като „крив нос, щръкнали уши” и „чудовище, грозно като смъртта”.

Ромката не им остана длъжна и подчерта, че са доста по-ниски от изискванията за Мис. Само това им трябваше на сестрите, които започнаха остро да я обиждат за неграмотността й. Обясняваха как не се къпе и как мирише на пот, а Пенка им припомни как са оставили самобръсначката си до храната след като са я използвали при престоя си в Тъмницата.

Изключително грозните обиди и квалификации не спираха да се разменят между близначките и ромката, а останалите претендентки гледаха в ступор разигралата се сцена, чиито арбитър беше менторът им Мис България 2011 Ваня Пенева.

В крайна сметка Моника, Вероника и Велина заявиха пред екипа на шоуто волята си да напуснат по собствено желание. Повторно попитани, вече на живо в ефир от водещия Кирил Ефремов, Велина се разколеба и реши да остане в шоуто, Моника предпочете да напусне, а Вероника каза, че ще се състезава за короната. Регламентът обаче не позволи сестрите да се разделят и те получиха време до края на лайфа, за да решат дали заедно си тръгват или остават.

На финала на номинационния епизод Кирил Ефремов отново влезе в Замъка, за да разбере крайното решение на Моника и Вероника. Двете предпочетоха да си тръгнат с мотива, че не могат да живеят с „простотията” на Пенка и че „по-умният отстъпва” и те са готови да се оттеглят.

Така освен четирите редовно номиниран красавици, вече има две напуснали по собствено желание.

В номинациите лице в лице, най-много „целувки на Юда” получи Звезделина, заради опитите си да контролира целия Замък и безкомпромисните й забележки към всички. Втората номинирана пряко беше Ингрид. Те двете се присъединиха към Ваня и Джулия, които се справиха най-зле с менторската задача.

Тази седмица Жени Калканджева, Евгени Минчев, Ваня Пенева и гостът – дизайнерът Албена Александрова, предизвикаха момичетата на ревю със  собствен стайлинг. Претендентките трябваше сами да изберат облеклото си от това, с което разполагат, да се гримират, фризират и дори да определят музиката за представянето си. Някои изпъкнаха с оригинални идеи като Боряна, която разигра шоу на Victoria’s Secret и върху целия си бански забоде част от цветната декорация на Замъка, имитираща крилата на ангелите на известната марка. Старанието й беше оценено от журито и тя бе класирана, заедно с Адриана и Велина, сред трите, справили се най-добре със задачата.

Джули и Ваня обаче отнесоха ужасно много критики, особено от Евгени Минчев, който не спря поетично да описва момичетата ту като филия с лютеница, ту като комбинация между ранната Сашка Васева и късната Лили Иванова, а за красивата Мис Пловдив измисли специално сравнение: „приличаш на келнерка, която бърза да сервира чиния с цаца”. След фиаското на подиума номинираните Ваня и Джули бяха съкрушени и не скриха сълзите си.

В лайф епизода утре зрителите ще имат възможност да определят чрез sms коя от четирите номинирани – Джули, Ваня, Звезделина и Ингрид, да напусне шоуто.