Изпълнителката неведнъж е споделяла, че много би желала да участва в подобен спектакъл и че това е жанр, който има сериозно бъдеще в България.

Изборът точно тя да се включи в тази инициатива никак не е случаен, тъй като с глас, имидж и песни тя успява да очарова всеки ценител на хубавата музика.

С рецитал от най-стойностните и емблематични песни на Есил Дюран ще бъде поставян финал на всеки един от концертите.

Общо 8 концерта по българското Черноморие, Велико Търново и Габрово предстоят за звездата на "Пайнер" до края на август.

Това е и причината в момента Есил Дюран да е изцяло отдадена на подготовка за турнето - изготвяне на концепция, тоалети и визия на спектакъла си.

Изпълнителката сподели, че рождения си ден е посветила на изкуството като е посетила интересен концерт в зала България. Есил Дюран уважи събитието в този ден и като част от екипа, работил по мюзикъла, тъй като оперния състав е заложил на тоалети, изработени в нейната галерия.

Певицата разкри още, че не е забравила и за меломаните, но поради натоварената си програма това лято ще ги изненада с нова песен чак през септември, съобщават от "Планета".