Още от първото издание на SPIRIT of Burgas HMSU партнира на събитието със селекция от топ имена от световната денс сцена.

За последните 6 години това успешно партньорство между най-големия музикален фестивал в страната и една от най-значимите български музикални организации доведе в България световния дръм енд бейс елит и затвърди фестивала като основна лятна дестинация за почитателите на тази музика от цял свят.

Тази година организаторите ще се опитат да надскочат всички издания досега и ще поканят имената, които оставиха траен отпечатък в съзнанието на феновете.

Безспорно миналата година CHASE & STATUS бяха обявени за сензацията на SPIRIT of Burgas, а групата  беше толкова очарована от атмосфера и публика, че още тогава изрази готовност да се върне отново през 2013-та. Желанието на хилядите фенове се сбъдна и тази година ще може да чуем в съботната вечер запазения им DJ-set заедно с вокала на групата – MC Rage.

Изненадите обаче не свършват дотук. В неделната нощ главни действащи лица ще бъдат дръм енд бейс иконата ANDY C и бийтбокс феноменът DUB FX.

Едва ли има някой на световната сцена, който  да е пропуснал легендата ANDY C.  Той е собственик на най-популярния дръм енд бейс лейбъл Ram Records (открил артисти като Chase & Status, Sub Focus и Pendulum), награждаван е десетки пъти за най-добър дръм енд бейс диджей в света, а за капак е обявен от MIX MAG и BBC за един от най-значимите диджеи на нашето време. Бургас още помни как The Prodigy и над 5000 човека останаха да танцуват с него до сутринта през 2011-та. Точно тази година, при попадането си в класацията на DJ Mag top 100, Andy C изрази очарованието си от публиката на SPIRIT of Burgas, като обяви фестивала за „най-силното си събитие на годината“.

Второто гостуване на британския културен феномен в Бургас ще бъде допълнено от австралийския проект, който промени разбирането за лайв музика – DUB FX. Уличният музикант успя да обедини толкова много стилове и да създаде такъв гиг, че е трудно да останеш безразличен към емоцията, която влага на сцената заедно с неговия екип.

Тази година партитата ще са до изгрева  на слънцето, а завършването на фестивала в малките часове ще бъде поверено на неуморните български артисти от HMSU и някои други интересни колаборации. В събота след сета на Chase & Status и Mc Rage, ще може да продължим с най-известният български дъбстеп артист Balkansky. Заедно с него ще бъдат и Basscatz, а на микрофона ще бъде класикът Slim, представяйки българският дъбстеп лейбъл Platform-Music. Неделя сутрин също обещава да е изпълнена с ниски честоти, а след сета на Andy C и лайва на Dub FX, задачата няма да е никак лесна. За качественото закриване на фестивала, ще се погрижат набиращото широка популярност дуо High Roll или добре познатите HMSU машини – Konspirator и Mocks.

Новото в това издание на SPIRIT of Burgas e билетът "След Полунощ", който вече е пуснат в продажба и можете да намерите в партньорската мрежа на EVENTIM.bg - Германос, Пикадили, Office 1 Superstore, Orange, бензиностанции OMV, магазин НА ТЪМНО, USIT Colours и др. Цената му е само 30 лв., а този билет ви дава достъп до всички събития на фестивала след 00:30, което включва вече споменатите по-горе артисти, но и много други. Просто изберете датата и се впуснете в приключението SPIRIT of Burgas 2013.

SPIRIT of Burgas 2013 подкрепя Кандидатурата  на Бургас за Културна столица на Европа 2019.