Марая Кери бе обвинена, че пее на плейбек.

Това се случи след нейно изпълнение по време на шоуто "American idol".

Сега тя отново е нападната от критици и дори почитатели, че само е отваряла устата си по време на изпълнението си на наградите BET тази неделя в Лос Андежлис.

Певицата излезе на сцената с невероятна рокля и изпълни новата си песен "Beautiful", но веднага след изпълнението ѝ в "Туитър" и други социални мрежи започнаха да валят коментари, че не е пяла на живо, а само е отваряла устата си.

43-годишната певица не е коментирала до момента нападките, но специално за изпълнението ѝ по време на "American Idol" говорителят ѝ заяви, че всичко е било на живо. Проблемът е дошъл при монтажа на записа.

Той не е бил направен достатъчно прецизно и затова се е получило разминаване между звука и устните на Марая. Подобни обвинения имаше и към Бионсе, когато тя трябваше да изпълни националния химн при встъпването в длъжност на президента Барак Обама. Тогава устните ѝ трепнаха по време на изпълнението, но от това не се промени гласа и звука.

Редица изпълнители оправдаха гафа с това, че времето навън е било много студено и е нормално на подобна сериозна и важна проява Бионсе и екипът ѝ да са се застраховали със запис, отколкото поради студения въздух гласа на певицата да пресипне по време на изпълнението.