Максим Стависки, двукратният световен шампион по фигурно пързаляне, отиде за няколко седмици при майка си и баща си в Москва, научи "България Днес" от близки до прословутото спортно семейство.

Фактът обаче раздели двойката Албена-Максим в очите на близките и приятелите им.

"Още сме заедно и се обичаме. Това са слухове, на които отдавна не обръщаме внимание. Пък и всеки от нас уважава пространството на другия", сподели Албена Денкова пред "България Днес".

Братовчед на спортистката допълни думите й, че през август тя и малкият Даниел също ще заминат в руската столица, защото родителите на Максим не искали повече да идват в България.

Майката на Максим Рита, и бащата Евгени видяха внука си Даниел за втори път миналата година в Москва, след като малкият се роди на 30 януари 2011 г. Тогава и двамата с бащата на Макси гостуваха на Албена и сина си в софийския им апартамент, за да се порадват на новородения наследник.

Запознати с историята на Стависки припомнят, че катастрофата през август 2007 г., която причини фигуристът с един загинал и момиче в кома, отказала майката на Максим да посещава нашата страна. Рускинята тежко преживяла случилото се със сина й и видимо се състарила с 10 години, разказват нейни български познати.

"Най-трудно преживяваше, когато на улицата я спираха съседи на Максим да й обясняват какъв престъпник е", коментират близките на Рита. Притесненията на жената дори я вкарали в болница за известно време, но впоследствие оплакванията й отшумели.

Дните, в които Максим бил с родителите си, изкарали в дървената вила на семейството край руската столица.

Къщичката, в която си почивал фигуристът, било любимото му "място на самота", както го наричал. Там четял на воля любимите си автори - Достоевски и Чехов. В крайградската си резиденция партньорът на Албена Денкова се занимавал и с рисуване. Не е тайна, че кънкьорът притежава забележителен талант на художник.

"Родителите на Макси са заможни хора. Майка му ръководи голяма медийна компания и на нейно подчинение са повече от хиляда души. Бащата му е инженер", обясняват българските приятели на семейство Стависки.