Jamiroquai кацнаха днес по обяд на летище София. Музикантите имат половин ден да релаксират от полета, преди концерта си довечера в зала "Арена Армеец".

Джей Кей се появи на летището с набола брада, червено яке на Ферари в ръка и емблематичната шапка - този път черен каскет. Веднага след пристигането си, певецът се отправи с черна лимузина към столичната арена.

Там на вече изградената сцена за дебютното издание на Symphonics’Concerts Джей Кей и бандата ще направят цялостна генерална репетиция преди шеметното шоу по-късно. Както е известно Jamiroquai обещаха реванш за отмененото шоу преди години и петъчната юнска вечер ще направят точно това!

Междувременно от вчера пред и в самата арена лети мини цепелин. Устройството, ексклузивно брандирано с логата на Jamiroquai и Jessie J, припомня на минаващите около залата за предстоящия двудневен музикален маратон, който предстои в София.

Асид джаз гурутата Jamiroquai ще подгрява нашата  ар енд би банда Freestyle, фънкарите от Tri O Five и младата българска надежда Маги Алексиева - Mey.  След фънк концерта на Jamiroquai меломаните ще могат да продължат с парти настроението в столичния клуб Blender.

Сред диджейте, заставащи зад пулта са резидентите Andreaz, Dr. Feelgroove r DJ Ilko (част от Tri O Five) и DJ Desy от Future Shock . Изненадата на вечерта е специалният гост-диджей, който пристига специално за събитието -Redman.

Джей Кей и компания поискаха изискан кетъринг по време на престоя си в България - хайвер от белуга и бяло вино Sancerre и Chablis Premier Cru. Фронтменът на бандата държи много и на пресния джинджифил. С подправката той смазва гласните си струни преди концерт.

Виното в менюто на британската група е издигнато в култ и ще присъства в изобилие. Джей Кей освен това пожела в бекстейдж зоната на зала "Арена АРмеец" да има изградена специална стая за шапките му, в която да се поддържа  определена стайна температура.

Междувременно у нас кацнаха и брит метълягите Cradle Of Filth. Групата пристигна у нас за първия си самостоятелен концерт, който ще е тази вечер в столичната зала Универсиада.

Вратите ще бъдат отворени за феновете точно в 19:00ч.  Първата подгряваща група – Dimholt ще се качат на сцената в 20:00 за своя 30-минутен сет. След тях, в 20:45ч публиката ще види втория  български съпорт - Past Redemption, а хедлайнерите Cradle of Filth ще започат своето шоу в 21.30ч. 

Концертът на метъл величията у нас е част от турнето, промотиращо последния им официален албум „The Mantocore and Other Horrors”. По време на своя почти двучасов сет, Дани Филт и компания ще изпълнят както нови композиции, така и някои от своите най-добри хитове като „Nymphetamine Fix”, „Her Ghost In the Fog”, „Hallowed Be Thy Name”, „The Death of Love”.