Екшън на ръба на корабокрушението маркира финала на снимките на „Живи легенди” на морето.

Героят на Ники Илиев, който е и режисьор на лентата, яхнал моторна лодка във водите на Шабленска тузла. Наложило се да повтори кадъра толкова пъти, че на финала, когато успял да навлезе в морето, возилото останало без бензин.

“Ползвах дъски от пейката за гребла, но нищо! Един час не можах да мръдна, а вятърът вече ме бе изтласкал в открито море. Целият екип стоеше и ме гледаше от брега безпомощен. Накрая се намесиха рибари, те ми спасиха кожата”, разказа за „Монитор” Илиев.

В комедията, чиито сценарий списва по време на медения си месец в Сицилия, той е лекар с боксьорско минало. 

Историята в „Живи легенди” се върти около шепа приятели, които си чукват среща 15 години след абитуриентския бал само за да споделят провалените си мечти.

Преди да щракне с клапа по родното Черноморие, Ники изкара десет дни в Монте Карло.

В приятелска вила на брега на морето той снима сцените на съпругата си Саня Борисова с големия Микеле Плачидо. На екран красавицата и легендата от „Октопод” са баща и дъщеря

„Микеле е земен и доста приятен за работа. Не беше нужно да му давам насоки, каза, че е разбрал достатъчно от сценария за героя си, който е художник. За срещата с него Саня изкара експресен курс по италиански”, обясни Ники.

Плачидо поискал само кола и шофьор, а хонорарът му бил символичен за звезда от неговия калибър, научи „Монитор”.