Брад Пит и зомбитата му пак не минаха в Китай.

Филмът "Световната Z-та война" отново не получил разрешение да бъде прожектиран, след като новата версия на фантастичния екшън не удовлетворил местните власти, въпреки наложените промени в сюжета.

Филмът разказва за инвазия от зомбита, а Брад Пит е един от тези, които са поели мисията да я спрат. Проблемен момент в лентата на режисьора Марк Фостър е сцена, в която героите се опитват да индикират откъде е започнало всичко и един от тях посочва Китай на картата.

Казусът бил показателен за нарастващата тенденция Холивуд да променя филмите си за китайския пазар, тъй като все по-голямото му влияние на пазара оправдава рестрикциите, през които продуцентите ще преминат. Продуцентът и сценарист Дейвид Франзони, работил по "Гладиатор", казва, че ако някой иска да наложи филма си в Китай, то промените в сюжета са задължителна част от процеса. "Става въпрос за такова влияние, че те могат да те накарат да се върнеш в студиото и да заснемеш нови сцени", твърди той.

След отказа на китайските власти "Z-тата световна война" да бъде прожектиран, екшънът се присъединява към филми като "Карибски пирати", "Мемоарите на една гейша" и "Планината Броукбек", които не са допускани до местните кина.